Διαφήμιση

Οίκοι

Ο Ωροσκόπος μας στα ζώδια

alt

από την Ελισάβετ Σπυρίδη

Μετά το πρώτο μέρος του άρθρου "Ωροσκόπος, αυτός ο άγνωστος", καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως, όσο σημαντικός είναι μεμονωμένος ο Ωροσκόπος, άλλο τόσο σημαντικός είναι και ο Άξονας που σηματοδοτεί. Κι αυτό, γιατί η φύση και οι ιδιότητες του ζωδίου που βρίσκουμε απέναντι από τον Ωροσκόπο, στη Δύση του χάρτη, θα προσπαθήσουν να τροποποιήσουν, να ρυθμίσουν, να ισορροπήσουν τις αντίστοιχες του Ωροσκόπου, ώσπου να επέλθει είτε ένας συμβιβασμός, είτε μία σύνθεση των δύο.

Ωροσκόπος, αυτός ο άγνωστος

alt

«Τι είναι τελικά ο  Ωροσκόπος;»

Από την Ελισάβετ Σπυρίδη

…Καμιά φορά, εκεί που οι γνώμες περισσεύουν και διαφέρουν μεταξύ τους όσο η μέρα με τη νύχτα, ένα λεξικό βοηθά! Στο λεξικό μας λοιπόν, θα δούμε πως η λέξη είναι σύνθετη, αποτελούμενη από το ουσιαστικό «ώρα» και το ρήμα «σκοπέω-ώ» (=παρατηρώ).Ο Ωροσκόπος λοιπόν, είναι το σημείο του χάρτη μας που ορίζει τη σημαντικότερη εμπειρία της ζωής μας: τη γέννησή μας…

Τρίτος οίκος: εκπαίδευση και επικοινωνία

3ος οίκος: Η εκπαίδευση και η επικοινωνία μας!

Οι πρώτες πνευματικές μας ανησυχίες

Από την Λία Βουζιούρη

 

Ο τρίτος οίκος ασχολείται με το θέμα της επικοινωνίας μας, συνδέεται με την αρχική, τη βασική εκπαίδευση, δηλαδή τα πρώτα σχολικά μας χρόνια,  καθώς και  τη γραφή, την ομιλία και την επικοινωνία μας. Είναι η πρώτη αίσθηση επικοινωνίας με το χώρο που μας περιβάλλει και η ανάγκη να εκφραστούμε σ’ αυτόν. Ακόμα συνδέεται με τα αδέλφια, τα ξαδέλφια, τα γραπτά μας κα τις μικρές μας μετακινήσεις.

Μέσα στον οίκο αυτό μαθαίνουμε να επεξεργαζόμαστε τις πρώτες πληροφορίες, τα πρώτα ερεθίσματα, τις πρώτες λέξεις, και όλα αυτά που μας δημιουργούν την ανάγκη να προσπαθήσουμε να εκφραστούμε λεκτικά ή γραπτά, να επικοινωνήσουμε. Η μορφή της έκφρασης μας είναι συνειδητή. Εκφράζουμε απορίες, ιδέες, σκέψεις, ανησυχίες και συναισθήματα. Είναι οι πρώτες πνευματικές μας ανησυχίες. Η εκπαίδευση αφορά τα πρωτοβάθμια σχολεία, αλλά η εκπαίδευση μας βρίσκεται και στη γειτονιά, στην επαφή με τα αδέλφια μας, στο σπίτι μας, μέσα, αλλά και έξω από αυτό.

Ο Τρίτος οίκος αντιστοιχεί στους Δίδυμους και στον  Ερμή. Εκφράζει την εξυπνάδα, την αντίληψη, την ευφυΐα, τη σκέψη, την επικοινωνία, την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα μας. Είναι η καθημερινότητα, η κοινή πρακτική λογική, η σκέψη. Δείχνει τον τρόπο της επικοινωνίας του ατόμου σε καθημερινό επίπεδο με τα αδέλφια του, με τους γείτονες μέσα από το γραπτό και τον προφορικό λόγο!

Έκτος Οίκος στην αστρολογία

ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΟΣ

– ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ή ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ???

από την Λιάνα Σταύρου

 

"Τα του οίκω εν δήμω"

Για να πάρουμε τις απαραίτητες και διαφωτιστικές απαντήσεις που θα μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε πως συμπεριφερόμαστε στα του οίκου μας και στις καθημερινές μας υποχρεώσεις   καθώς και όλα   τα κακώς κείμενα που μας ταλαιπωρούν  και μας δυναστεύουν στην καθημερινότητά μας ας εκτεθούμε για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε και εμείς και να βελτιώσουμε και την ποιότητα της ζωής μας.

Μέσω του 6ου οίκου θα πάρουμε τις απαντήσεις για τα δύσκολα χρόνια της εφηβείας και πως τα βιώνουμε, τις εργασιακές μας σχέσεις και τον τόπο της εργασίας μας, τις ικανότητες μας σ’ αυτήν, τις καθημερινές μας συνήθειες και πως λειτουργούμε μέσα στις καθημερινές υποχρεώσεις μας καθώς και τα μικροπροβλήματα που μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν σε θέματα  υγείας....

 

Μεσουράνημα ή δέκατος οίκος: η επιτυχία μας

Ο Δέκατος οίκος ή MC

Η έκφραση της κοινωνικής μας εικόνας.

Φιλοδοξίες  ή επιδίωξη εκπλήρωσης του έργου της ζωής;

από την Λία Βουζιούρη

O δέκατος οίκος είναι η προσωπική επιδίωξη, η σταδιοδρομία και η καριέρα μας. Περιλαμβάνει τις φιλοδοξίες, τη φήμη, την επιτυχία, την εργασία, την καριέρα, το επάγγελμα, την αναγνώριση, τα επιτεύγματα, το κύρος, το καθήκον, την ευθύνη, τη δημόσια εικόνα μας που βγαίνει προς τον κόσμο. Ακόμα συμβολίζει τον πατέρα στο πλαίσιο της οικογένειας. Γενικά αναδεικνύει το γονέα που είναι κυρίαρχος εξωτερικά και στηρίζει την οικογένεια. (Η μητέρα για ένα αντρικό ωροσκόπιο και ο πατέρας για ένα γυναικείο).

O δέκατος οίκος αντιστοιχεί στον Αιγόκερω. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η θέληση για εργασία,  η φιλοδοξία, η αυστηρότητα, η υπευθυνότητα, η αποδοχή των ευθυνών, η οργάνωση και η σταθερότητα, ο συντηρητισμός, η εχεμυθεια και η  περηφάνια. Στόχος μία καλή θέση στην κοινωνία, η απόκτηση δύναμης και εξουσίας. Ο Άρης εδώ βρίσκεται σε έξαρση.   Στη θέση αυτή, τα άτομα θέλουν να ηγηθούν και να προβληθούν. Λειτουργούν εγωιστικά και είναι φιλόδοξα, έτσι η επιθυμία για κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση, με τη δράση του Άρη, γίνεται συχνά επιθετική  αδιαφορώντας για το τίμημα (με κάθε κόστος), συχνά με υπερεκτίμηση των δυνάμεων και των δυνατοτήτων μας.