Διαφήμιση

Υγεία

Γέλιο-υγεία και αστρολογία

Το γέλιο… μακραίνει τη ζωή!

από την Λίλιαν Σίμου

Πόσο συχνά γελάμε; Το γέλιο είναι θεραπευτικό! Μακραίνει τη ζωή, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες. Πολλά έχουν γραφτεί πάνω στο θέμα της χαράς και της αγαλλίασης, καθώς οι ασφυκτικοί ρυθμοί της ζωής και το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε την καθημερινότητα, συχνά εμποδίζουν το χαμόγελο να ανθίσει στο πρόσωπο και κυρίως, στη ψυχή μας! Τι λέει ο αστρολογικός μας χάρτης για τον τρόπο που γελάμε;

Σελήνη και διατροφικές συνήθειες

Συγκινησιακοί παράγοντες και επιρροές στις διατροφικές μας συνήθειες

από την Λίλιαν Σίμου

Για μία υγιεινή ζωή, χρειαζόμαστε τροφή πνευματική και υλική, στη σωστή ποιότητα και ποσότητα. Οι διατροφικές μας συνήθειες συντελούν σε μεγάλο βαθμό στην υγεία και την αισθητική μας, γι’ αυτό και το σώμα που εξετάζουμε αστρολογικά, είναι κυρίως αυτό της Σελήνης. Η Σελήνη, ευάλωτη, ευπροσάρμοστη, εναλλασσόμενη μέσα από τις φάσεις και τη μηνιαία της διαδρομή, έχει πολλά να μας δώσει σαν πληροφορίες. Τα ζώδια, αλλά και οι όψεις της, θα παίξουν ρόλο στις ανάγκες μας και θα καθορίσουν τον τρόπο που προσφέρουμε στον εαυτό μας βοήθεια για συντήρηση ή τον εμποδίζουμε να πάρει τα απαραίτητα υλικά.

Με την ευκαιρία του άρθρου της εναλλακτικής θεραπεύτριας, κας Β. Κοντογιάννη για το "Στομάχι και τις μεθόδους προστασίας του" αλλά και  του ψυχολόγου Δρα Γ. Βασιλειάδη πάνω στην "Ψυχολογία της Παχυσαρκίας" ας δούμε λοιπόν την προδιάθεση μέσω της Σελήνης και ας ενημερωθούμε αστρολογικά για τις διατροφικές συνήθειες μέσω του χάρτη μας.

Πώς λειτουργούμε, λοιπόν, στο ζήτημα της διατροφής; Ας δούμε…

Σχέση Ιατρικής, Αστρολογίας και Φυτών

ΣΧΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΤΩΝ.

από την Βάνα Κοντογιάννη

Χρόνος και στείρος ορθολογισμός, διπλοκλείδωσαν τα συρτάρια της αρχαίας γνώσης και τις συνήθειες αλλοτινών καιρών, τότε που η ιατρική συνδεόταν με την αιώνια κίνηση των πλανητών στο στερέωμα, με τις ιδιότητες των φυτών και των αιθερίων ελαίων τους.

Ευτυχώς, το κλειδί δε χάθηκε, μόλο που παρέμεινε σκονιασμένο κι αυτό, περιμένοντας το χέρι που θα το αδράξει σιγά σιγά, ψηλαφητά, και θα προσπαθήσει να ξεκλειδώσει την αρχαία γνώση. Ας ψηλαφίσουμε μαζί τις κλειδαριές, αποκαθιστώντας τους χαμένους κρίκους στην αλυσίδα της ιατρικής, άστρων και φυτών.

Ζώδια και Υγεία -βιταμίνες

Ζώδια και Υγεία - βιταμίνες

Από την Λένα Αφσαρίδη

Στο εισαγωγικό άρθρο για την Υγεία μέσα από την αστρολογία, διαπιστώσαμε πως κατανέμεται το ανθρώπινο σώμα σε αντιστοιχία προς τα ζώδια και τους πλανήτες. Οι ιδιότητές τους θα μας δώσουν συμβουλές πάνω στις βιταμίνες, τα άλατα και τα μέταλλα του οργανισμού και πώς αυτά είναι περισσότερο ή λιγότερο εξισορροπημένα. Κάποιες συμβουλές για τα ζώδια σε ευαίσθητα σημεία του χάρτη μας (Ήλιο, ωροσκόπο, Σελήνη ή οίκους υγείας)

Η ασθένεια Πάρκινσον και η περίπτωση του Μ. Φοξ

από την Λίλιαν Σίμο

Η 11η Απριλίου είναι αφιερωμένη σε μία δύσκολη ασθένεια, την ασθένεια του Πάρκινσον. Μία χρόνια ευκφυλιστική νευρολογική διαταραχή που πλήττει ένα στα εκατό άτομα ηλικίας κυρίως άνω των 60 ετών. Λόγω της επετειακής ημέρας, δεν μπορώ να μην σκεφθώ τον γνωστό ηθοποιό Μάικλ Τζ. Φοξ, ο οποίος σε πολύ νεαρή ηλικία ξεκίνησε τον αγώνα του ενάντια στην ασθένεια και ίδρυσε ένα ίδρυμα ερευνών για να υποστηρίξει την προσπάθεια ανακάλυψης θεραπείας. Ένα παράδειγμα δύναμης, μάχης και αξιοπρέπειας, που αξίζει να θυμόμαστε όλοι. Η αστρολογική μελέτη του χάρτη του μας περιγράφει την πορεία του.