Διαφήμιση

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις: Ζυγός 2013

 

alt

Μία ανάσα και ένας καλύτερος προγραμματισμός

Από την Λίλιαν Σίμου

 

Ζυγός, το ζώδιο της αρμονίας.... Περισσότερα για το ζώδιό σας μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Σημείωση: παρακαλούμε για κάθε ημερομηνία που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπολογιστικό πρόγραμμα των διελεύσεων για να δείτε πάνω στον ατομικό σας χάρτη περισσότερες λεπτομέρειες

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως οι γενικές προβλέψεις, εμπλουτίζονται πολύ περισσότερο με τις λεπτομέρειες του ατομικού σας χάρτη αλλά και τις πλανητικές σας θέσεις, γενέθλιες και προοδευμένες.

 

 

alt

 

Γενική εικόνα


Οδεύοντας προς το τέλος του 2012, μετά από ένα επεισοδιακό και δύσκολο καλοκαίρι, θα έχετε σταδιακά μία ηπιότερη πορεία, πάντα όμως προσέχοντας κατά διαστήματα, κυρίως αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο (ή δεκανό για τους γνώστες της αστρολογίας). Εκεί θα σας ταλαιπωρεί ακόμη ως το καλοκαίρι τουλάχιστον, ή και ως τα επόμενα γενέθλια, το γνωστό –πλέον- τετράγωνο του Ουρανού προς τον Πλούτωνα.

Μάλιστα αν τα γενέθλια του 2012 ήταν κοντά στην Πανσέληνο (30 Σεπτεμβρίου) θα πρέπει να βιώνετε την νέα χρονιά, κάτω από μία ιδιαίτερη ένταση και εγρήγορση. Θα είστε διαρκώς σε ετοιμότητα, με μικρή αντοχή και υπομονή, κυρίως όταν σας προκαλούν και σας δημιουργούν ξαφνικές καταστάσεις, μέσα από συνεργασίες ή σχέσεις. Διάλυση παλιών δομών πάνω στο δούναι-λαβείν με τους άλλους, καθιστά όλο και πιο δύσκολη την ηρεμία και την ισορροπία. Όσοι είχατε προβλήματα κατά τις περιόδους: καλοκαίρι του 2010, Άνοιξη του 2011 και καλοκαίρι του 2012, θα έχετε ήδη επανάληψη κάποιων γεγονότων, με σκοπό να τεθεί ένα τέλος σε ήδη κλονισμένους τομείς της ζωής σας, γύρω από τον προσωπικό σας χώρο και την οικογένεια, ή τις συνεργασίες και σχέσεις. Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση, προκειμένου να τα ρυθμίσετε οριστικά πλέον τις υποθέσεις σας. Ενδέχεται να γίνει ένας μακρύς απολογισμός και να καταλήξετε σε συμπεράσματα που θα σας εκπλήξουν. Κάποιοι θα αποφασίσετε να αλλάξετε εντελώς σελίδα.

Καθώς η καθημερινότητά σας βάλλεται τακτικά, οι συνθήκες που έχουν να κάνουν με την τάξη και τον χρόνο, δεν βοηθούν να έχουμε ένα σταθερό πρόγραμμα. Σταδιακά, ως το τέλος του 2012, θα αισθανθείτε μία ανακούφιση, αν και για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, θα υπάρχουν εκπλήξεις και θα αισθάνεστε πως δεν έχετε σταθερή πορεία.

Αναζητώντας νέες ευκαιρίες για την ζωή σας, μπορείτε να εκπαιδευτείτε στον τομέα σας ή να καταλήξετε σε μία διαφορετική φιλοσοφία ζωής. Θα ασχοληθείτε πιθανόν με θέματα του εξωτερικού και με ξένες ιδέες, ή ταξίδια. Μην διστάσετε να τολμήσετε το διαφορετικό, αν ταιριάζει στην σκέψη σας. Ως τις αρχές καλοκαιριού του 2013, θα είναι ανοιχτοί οι νέοι ορίζοντες στη ζωή σας. Αν είστε σε θέση για μία μετεκπαίδευση, θα είναι μία χρονιά προόδου για σας. Αν πάλι επιθυμείτε να ολοκληρώσετε κάποιες σπουδές, θα έχετε καλά αποτελέσματα. Ο Δίας στους Διδύμους είναι ένας πλανήτης που σας ευνοεί ως το καλοκαίρι, μπορείτε να διαβάσετε επιπλέον πληροφορίες εδώ και εδώ.

Από τις 26 Ιουνίου και μετά, η προοπτική της ανόδου στον τομέα της καριέρας σας, αυξάνεται. Θα χρειαστεί να περάσουν πιθανόν και τα επόμενα γενέθλια για πολλούς από εσάς, αλλά θα πρέπει ήδη από το καλοκαίρι τους 2013 να ξεκινήσετε να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Θα φανείτε ευχάριστοι, προσιτοί και γενναιόδωροι. Θα εξοικειωθείτε με τις κοινωνικές απαιτήσεις της εποχής και του χώρου σας, αλλά και θα δεχτείτε κάποιες επιρροές. Μπορεί να σας απασχολήσει το κύρος της οικογένειάς σας ή και να επιδιώξετε να αναδείξετε την οικογένεια, μέσα από μία διαρκή φροντίδα και προσπάθεια. Η οικογένεια, ή ένας χώρος οικογενειακός, θα είναι για σας πρωτεύουσας σημασίας. Αναπτύξτε τα ταλέντα σας και δημιουργήστε για σας και για το «μέλλον σας»!

Μετά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2012, σταδιακά και για μία διετία γίνεστε περισσότερο συνετοί σε ό,τι αφορά τις προσωπικές σας αξίες. Συχνά θα βιώνετε μία στέρηση ή πτώση αξιών και αυτό θα σας απογοητεύσει. Ίσως ήρθε η κατάλληλη στιγμή, να διατηρήσετε ό,τι θεωρείτε σημαντικό και μέσα από την προσπάθεια, να ωριμάσετε, να επιλέξετε και να κατασταλάξετε. Μία βαθιά και ριζική αλλαγή θα έρθει από την οικογένεια ή από την γαλούχηση που είχατε. Ο Κρόνος θα σας δημιουργήσει ένα στέρεο έδαφος, αλλά απαιτεί κόπο και υπομονή. Περισσότερα για τον Κρόνο στον Σκορπιό θα βρείτε στο άρθρο μας εδώ. Φυσικά και το άρθρο των καρμικών εμπειριών του έτους, που ακολουθεί, θα σας βοηθήσει για να ξεδιαλύνετε με ό,τι είναι επουσιώδες στη χρονιά αυτή.

Αν γεννηθήκατε τις πρώτες μέρες του Ζωδίου σας, θα είστε αρκετά ονειροπόλοι ή αφηρημένοι, δημιουργώντας με τους οραματισμούς σας ένα θετικό κλίμα, στην περίπτωση που ασχολείστε με την τέχνη. Διαφορετικά, θα χάνετε χρόνο και η ζωή σας θα είναι αρκετά περίπλοκη, δίχως να μπορείτε να καταλάβετε τους λόγους. Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς προκαλεί την αίσθηση αυτή και για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε επίσης εδώ.

 

Σπίτι και οικογένεια


alt

 

Αλλαγές στο σπίτι, μπορεί να προκύψουν μετά από απρόβλεπτα γεγονότα. Είτε θα χρειαστεί να μετακομίσετε ξαφνικά, είτε θα αισθάνεστε αρκετά μόνοι στον χώρο σας, αφού οι οικογενειακές σχέσεις δοκιμάζονται ήδη εδώ και μία διετία περίπου. Ανάλογα με το ατομικό ωροσκόπιο, θα πρέπει να διερευνήσετε αν όντως είναι η στιγμή για μεγάλες αλλαγές, ή θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή.

Δύσκολες περίοδοι με την οικογένεια, τριβές ή διαλυτικές τάσεις εντοπίζονται περισσότερο τον Μάρτιο, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο.

Θα σας κουράζει ο χώρος και μπορεί το ίδιο το σπίτι, ή η περιοχή που ζείτε, να σας φαίνονται πνιγηρά. Αν δεν έχετε την ευχέρεια να μετακομίσετε, θα ήταν καλό να δώσετε φως και ζωντάνια στον ιδιωτικό σας χώρο. Ίσως η αλλαγή σε έπιπλα, σε χρώμα, κάποια φυτά και ένας άλλος χρωματισμός, θα είναι αρκετά. Η αίσθηση μετρά.

Οι οικογενειακές υποχρεώσεις περιορίζουν αισθητά την ευχέρειά σας και θα είναι απαραίτητο να κάνετε σωστή κατανομή των αναγκών και επιμερισμό του εισοδήματος, προκειμένου να ισορροπείτε μέσα στην χρονιά.

Ωστόσο, βοηθώντας και στηρίζοντας τους ανθρώπους που αποτελούν μέρος της οικογένειας ή κάποιο μέλος της, θα αισθανθείτε διπλά δυνατοί και θα περάσετε σε ένα διαφορετικό στάδιο αυτοθεραπείας: συμβουλεύοντας, στηρίζοντας και αγαπώντας τους, θα θεραπεύεστε μαζί με τα προβλήματα που έχουν, τις δικές σας αδυναμίες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και θα ήταν καλό να μην το αμελήσετε. Δημιουργείστε στον προσωπικό σας χώρο, τις όμορφες συνθήκες για ηρεμία, αγάπη και ζεστασιά, ακόμη κι αν τα γεγονότα φέρνουν ανατροπές στις ισορροπίες. 

 

Αισθηματικά και κοινωνική ζωή


alt

 

Η αισθηματική σας ζωή έχει τις διακυμάνσεις της, αλλά και ευκαιρίες. Περισσότερο θα είστε ανοιχτοί προς μία σχέση που θα έχει διαφορετική φιλοσοφία ζωής από τη δική σας. Θα ήταν καλό να προσαρμοστείτε σε νέες ιδέες για να λειτουργήσετε  ευχάριστα και εποικοδομητικά στη σχέση σας, ή να βρεθεί ένα κατάλληλο άτομο γι’ αυτήν.

Αν είστε μόνοι, δεν αποκλείεται ένα ταξίδι να γίνει αφορμή για μία ενδιαφέρουσα γνωριμία.

Στην αισθηματική σας ζωή θα σας ενδιαφέρει να υπάρξει μία σχέση διαρκείας, αλλά για να το επιτύχετε, μπορεί να γίνετε πολύ αυστηροί ή πολύ κυριαρχικοί. Περισσότερο θα σας ωθεί ο φόβος και η ανασφάλεια, αλλά θα δημιουργηθεί ένα δύσκολο κλίμα με τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει. Κατά συνέπεια, θα ήταν σημαντικό να μην επιτρέψετε στην αβεβαιότητα να σας καταβάλει και να τολμήσετε.

Θα είναι εύκολο να εκφράσετε τα αισθήματά σας, κυρίως κατά τον Φεβρουάριο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Μάλιστα, τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι συνδυασμοί φέρνουν ξεκαθαρίσματα και στις προσωπικές σας ανάγκες. Θα πρέπει να γίνει σαφές σε σας τους ίδιους, τι ακριβώς επιδιώκετε μέσα από την προσωπική σας σχέση. Αν μία σχέση δεν σας συμπληρώνει ουσιαστικά, τότε θα πάρετε την απόφαση να δοθεί ένα τέλος.

Αν είστε παντρεμένοι, θα είναι λίγο δύσκολο να διατηρηθεί η φλόγα της αγάπης, γι’ αυτό  θα ήταν σημαντικό να ανανεώνετε τακτικά τη σχέση, με εκπλήξεις, αλλαγές, αλλά και αποφυγή εντάσεων, ή απότομης συμπεριφοράς.  Δύσκολοι μήνες είναι κυρίως ο Μάρτιος και ο Ιούλιος.

Από τα μέσα Αυγούστου όμως ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, μία ευχάριστη περίοδος σας ανακουφίζει και αναπτερώνει τις ελπίδες για μία καλύτερη εποχή στις σχέσεις σας. Αν είστε μόνοι, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα. 

Μία επισημοποίηση σχέσης, μπορεί να είναι πιο ευνοϊκό να συμβεί προς το τέλος του καλοκαιριού (αν και τα ατομικά ωροσκόπια των ενδιαφερομένων, θα δείξουν λεπτομέρειες).

 

Οικονομικά και καριέρα


alt

 

Μπορεί να μην είναι όλα όπως τα έχετε προγραμματίσει στον τομέα των επαγγελματικών σας, για τον λόγο αυτό, θα αισθάνεστε ότι τα έσοδα δεν είναι αρκετά για να ανακουφιστείτε. Η χρονιά σας απαιτεί να χειρίζεστε με σύνεση το εισόδημά σας, που ενίοτε θα φαίνεται αρκετά περιορισμένο. Δε ευνοούν οι συνθήκες γενικότερα για ένα ήρεμο κλίμα στον χώρο της εργασίας. Οι συνθήκες είναι ασαφείς ή υπάρχουν κάποια άτομα που δεν θα πρέπει να εμπιστεύεστε. Όμως αν επιμείνετε, η εργασία θα γίνει τρόπος ζωής και θα προσαρμοστείτε προκειμένου να καλύψετε τις ουσιαστικές σας ανάγκες.

Θα έχετε εμπειρίες σημαντικές αυτή την περίοδο και θα μπορείτε να βρείτε τρόπους που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον να διασφαλίσετε τον εργασιακό σας χώρο, ή την θέση σας. Ας αντιμετωπίσετε την χρονιά που θα διανύσετε, με ένα τρόπο πιο φιλοσοφημένο, πιστεύοντας πως όλα μπορούν να βρουν τον δρόμο τους, αν επιμένετε. Και θα επιμένετε, αφού είστε με μεγαλύτερη αντοχή από τα προηγούμενα χρόνια.

Στις αρχές του 2013, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην δημιουργική σας φαντασία ή στο ταλέντο σας, προκειμένου να βρείτε τρόπους για να βελτιώσετε τα επαγγελματικά σας. Ενώ ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος, είναι δύο μήνες πολύ σημαντικοί για τον τομέα αυτό. Ίσως όμως αντιμετωπίσετε επιθετική συμπεριφορά και μία παρασκηνιακή δράση, από τους συνεργάτες. Μην εκτεθείτε ή μην εκδηλώσετε τις ευαισθησίες σας εκείνη την εποχή.

Ο Απρίλιος και Μάιος δεν συνιστάται για επενδυτικά προγράμματα, αλλά και για δάνεια ή χρέη.  Αν έχετε ήδη χρέη, ας αποφύγετε να διογκώσετε το μέγεθός τους ή να είστε ασυνεπείς. Μπορείτε όμως να κάνετε ρυθμίσεις εκείνη την περίοδο. Αποφύγετε τις συμφωνίες για επαγγελματικά θέματα ή σημαντικές αγοραπωλησίες κατά τις περιόδους: Νοέμβριος 2012, 23/2-17/3/13, 26/6-20/7/13.

Κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αθέμιτος ανταγωνισμός σας προσβάλλει ή προσπαθεί να σας παγιδεύσει.

Ευκαιρίες για εξέλιξη θα έρθουν από το εξωτερικό ή από μία επιστημονική κατάρτιση. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε σεμινάρια επιμόρφωσης, θα σας φανούν χρήσιμα.

Προετοιμαστείτε για να αναπτύξετε την δουλειά σας και την φήμη σας, με προοπτικές καριέρας, από το τέλος του καλοκαιριού 2013 και μετά. Ως τότε όμως, δεν πρέπει να μείνετε αδρανείς, αντίθετα να αποκτάτε εμπειρία, να καλλιεργείτε υπομονή και να περιμένετε την κατάλληλη στιγμή!

 

Αυτό-βελτίωση
Διανύετε μία μακρόπνοη πορεία αυτό-βελτίωσης από τα τέλη του 2008 και μετά. Κάθε εμπειρία, πόνος ή χαρά, θα πρέπει να καταγράφεται και να σας προσφέρει τα δώρα της σταδιακά. Αν και η αρχή έγινε εκείνη την περίοδο, το μονοπάτι είναι ακόμη μακρύ, επομένως θα υπάρχουν διακυμάνσεις στις διαθέσεις αλλά και στην συνειδητοποίηση τουλάχιστον για μία διετία ακόμη. Ξαφνικές εμπειρίες, απώλειες, θα σας μεταμορφώσουν ουσιαστικά και θα σας κάνουν να αντιληφθείτε τη ζωή με διαφορετική οπτική. Αποκομίστε το καλύτερο και μην αποθαρρύνεστε. Το ταξίδι της γνώσης φέρνει πάντα όμορφα δώρα.

Σημαντική βοήθεια για σας θα είναι το εξάγωνο του Κρόνου προς τον Πλούτωνα, στα τέλη του φθινοπώρου του 2012 ως το φθινόπωρο του 2013, δηλαδή και μετά από τα επόμενα γενέθλιά σας. Σύνεση και αλλαγή εσωτερική, θα φέρνουν παράλληλα εξωτερικές αλλαγές, πολύ εποικοδομητικές για σας, κυρίως στα θέματα συμφωνιών, συγγενών, γνώσης, δημιουργικής απασχόλησης. Μία σωστή εσωτερική δουλειά, με νέες ιδέες και νέους ορίζοντες παράλληλα, θα σας βοηθήσει να σπάσετε τα δεσμά της στασιμότητας των ιδεών του χθες.

Παράλληλα, θα σας βοηθήσει μία εναλλακτική διδασκαλία, ή μία φιλοσοφική ιδέα, που θα θεραπεύσει τις παλιές τραυματικές σας εμπειρίες ή θα είναι δάσκαλος για την εξέλιξή σας, κυρίως τα επόμενα δύο χρόνια. Το εξάγωνο του Πλούτωνα με τον Χείρωνα, είναι οδηγός ψυχής και θα βρεθεί εκείνος ο άνθρωπος που θα στηρίξει τον κόπο που καταβάλλετε μέσα στην άσκηση ψυχής. Θα διαβάσετε εδώ την πλήρη περιγραφή, καθώς εξηγούνται επαρκώς όλα τα δεδομένα του. Θα σας προσφέρει εσωτερική γαλήνη, αυτοθεραπεία, αναζωογόνηση και αντίληψη των προσωπικών σας βιωμάτων. Μαθαίνετε αυτά που ως τώρα δεν τολμήσατε να αντικρύσετε. Για το εξάγωνο του Χείρωνα προς τον Πλούτωνα, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

 

Υγεία (αυτή είναι μια αστρολογική προοπτική και όχι ιατρική. Για μια ιατρική προοπτική, παρακαλώ δείτε τον γιατρό σας).

 

Ο Κρόνος για δυόμιση χρόνια, κατέβαλε τις δυνάμεις σας και ίσως επέφερε αδυναμία στις αντοχές αλλά και στην ζωτικότητά σας.  Αν και ήταν σε πολύ καλή ζωδιακή θέση, οι δύσκολες όψεις, σηματοδότησαν προβλήματα αρκετά έντονα, απρόβλεπτα και ενδέχεται να απορρυθμίσατε τον οργανισμό σας. Μία αναζωογονητική όμως δίαιτα ή θεραπεία, θα στηριχθεί από το ευεργετικό εξάγωνο με τον Πλούτωνα και το τρίγωνο προς τον Χείρωνα.

Προσοχή σε έντονες εκρήξεις, απρόβλεπτες εντάσεις, σκαμπανεβάσματα σε πίεση και σε ό,τι σχετίζεται με την εξισορρόπηση του οργανισμού.

Προσοχή σε ιώσεις, καθώς φαίνεται να είστε περισσότερο ευάλωτοι αυτή τη χρονιά, αλλά με υγιεινή ζωή, και κοντά στον καθαρό αέρα της φύσης όταν μπορείτε, θα αισθάνεστε καλύτερα. Συνήθειες όπως το τσιγάρο ή το αλκοόλ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνεση.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση