Διαφήμιση

Δίας στους Διδύμους από 12.6.2012 μέχρι 26.6.2013

alt

Νέος άνεμος ή …όπου φυσά ο άνεμος…από εμάς εξαρτάται!

Από την Ματίνα Φατούρου

alt

Ο Δίας σαν μυθολογικό αρχέτυπο ήταν ο πατέρας των θεών  και άρχων του Ολύμπου στην Αρχαία Ελλάδα.  Προστάτης των ανθρώπων, εγγυητής της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της παράδοσης και της τάξης.
Σαν πλανήτης συμβολίζει την ευκαιρία, τη δύναμη για εξέλιξη και τη διδασκαλία. Στο ωροσκόπιο παίρνουμε πληροφορίες από το Δία για τη δικαιοσύνη, τη σοφία και την ηθική του ατόμου. Ακόμα δείχνει τα μέσα που έχει ο άνθρωπος στη διάθεσή του για εξέλιξη πνευματική, ψυχική, ηθική, σωματική και υλική.

Ο σωματικός συσχετισμός του είναι το συκώτι, ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων και το λίπος.

Στην Αστρολογία κυβερνά τον Τοξότη και τον 9ο οίκο και συγκυβερνά με τον Ποσειδώνα τους Ιχθείς και τον 12ο οίκο.  Και στα δύο ζώδια έχει κυριαρχία. Είναι εσωτερικός πλανήτης  και μακρινός δηλαδή αργός.  Ο χρόνος που χρειάζεται για να διανύσει ένα ζώδιο είναι περίπου ένα έτος, δηλαδή χρειάζεται περίπου 12 έτη για να διανύσει  ολόκληρο το ζωδιακό. Επίσης  τον ταξινομούμε στους κοινωνικούς πλανήτες.

 

Όπως σε όλα τα ωροσκόπια έχει δύο σημασίες. Άλλοτε  θετική και άλλοτε αρνητική. Εδώ παραθέτονται μερικές λέξεις κλειδιά για την καλύτερη κατανόησή του.

Θετική σημασία: επέκταση, εξέλιξη, ηθικότητα, δικαιοσύνη, αισιοδοξία, τύχη, ευκαιρίες, ευχαρίστηση, αθλητισμός.

Αρνητική σημασία: επιπολαιότητα, ανευθυνότητα, ανηθικότητα, απαισιοδοξία, ατυχία, σπατάλη, υπεραισιοδοξία, προκλητικότητα και ακραία συμπεριφορά.

Στο ζώδιο των Διδύμων, όπου θα το διανύσει από  τις  12   Ιουνίου  φέτος μέχρι τις 26 Ιουνίου του 2013,  είναι σε εξορία  ή αδυναμία όπως λέγεται. Δηλαδή εδώ δυσκολεύεται να εκφραστεί.  Η πορεία του θα είναι και ανάδρομη από τις  4.10.2012, όπου θα έχει φτάσει στην 16η μοίρα του ζωδίου, μέχρι  τις 30.1.2013 στην 6η μοίρα.  Θέματα του Δία θα επανεξεταστούν στο ζώδιο των Διδύμων.

Σαν διελαύνων κυβερνά την ανώτερη μόρφωση, τα μακρινά ταξίδια, την παραμονή στο εξωτερικό, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, τη Νομική, την ηθική υπόσταση και την εμπιστοσύνη.  Η διέλευσή του από έναν γενέθλιο οίκο φέρνει ευκαιρίες στο άτομο στον οίκο αυτό, τύχη, ενώ παράλληλα συνδέεται με την  επέκταση.  Γενικότερα κυριαρχεί η αισιοδοξία στις ενέργειες που κυβερνά αυτός ο οίκος, αλλά χρειάζεται και προσοχή να μην υπερβάλλουμε στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας.


Επίσης εδώ θα αναφερθεί πως στις ώρες Δία μπορούμε να ασχοληθούμε με κλείσιμο συμφωνιών,  να ξεκινήσουμε ένα μακρινό ταξίδι, να κάνουμε έναρξη μαθημάτων και ανώτερης εκπαίδευσης,   και να  συναντήσουμε  ιερείς, νομικούς και  χρηματιστές.

 

Ως προς τον Δία αυτής της περιόδου έχουμε να σημειώσουμε πως:

Οι εκλείψεις  της περιόδου αυτής, η Ηλιακή που έγινε την 21η Μαίου μαζί με την Ν.Σελήνη στους Διδύμους  και η επερχόμενη Πανσέληνος με την έκλειψη Σελήνης στις 4 Ιουνίου, βρήκε τον Δία  στην 25η μοίρα και 28η  του Ταύρου, αντίστοιχα. Η Αφροδίτη ανάδρομη και στις δύο εκλείψεις,  σηματοδότησαν σε προσωπικό επίπεδο συναισθηματική νοσταλγία, δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις των οικονομικών και εμπορικές συναλλαγές με προβλήματα  και στη συνέχεια συγκινησιακή φόρτιση, υπερβολές σε θέματα μετακινήσεων, σπουδών και συζητήσεων.

Ο Δίας σε ένα δύσκολο μέρος του ζωδιακού (λόγω αδυναμίας στο ζώδιο των Διδύμων), δεν φέρνει ευχάριστες εξελίξεις  σε οικονομικά θέματα την παρούσα στιγμή. Περνώντας στους Διδύμους από τις 12 Ιουνίου,  πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την έκφραση “όπου ακούς   πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι”. Δηλαδή,  θα ειπωθούν πολλά, αλλά λίγα θα πραγματοποιηθούν. Στο συγκεκριμένο ζώδιο, επειδή ο Δίας βρίσκεται σε αδυναμία,  δυστυχώς θα υπάρξει  διάχυση ευκαιριών σε δύο τομείς. Το προσωπικό και το πολιτικό.  Βέβαια, σε προσωπικό επίπεδο, είναι κάτι το τελείως διαφορετικό, γιατί εδώ έχει σχέση  πρωταρχικά σε ποιό οίκο θα περάσει και κατά δεύτερο ποιούς πλανήτες αγγίζει ή με ποιούς κάνει όψεις.

Σε ένα ζώδιο όπως των Διδύμων, όπου η σκέψη πρωτοστατεί μαζί με την έκφραση, ο Δίας θα δώσει το σύστημα αξιών, ηθικής και δικαιοσύνης.  Έτσι λοιπόν καλούμαστε, αναλόγως σε ποιόν γενέθλιο οίκο μας   κάνει την είσοδό του, να χειριστούμε τα θέματά του,  με ηθική  και διαλλακτικότητα παίρνοντας το έπακρο από την εμπειρία που θα μας χαρίσει.

alt
Στον χάρτη της Ελλάδας

Ο Δίας ξεκινά με την είσοδο στον ωροσκόπο της χώρας, όπου τα θέματα αναλύθηκαν στην πρόσφατη έκλειψη. Δεν είναι ευοίωνο το γεγονός του ότι θα τα φέρει ξανά στην επιφάνεια. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας εδώ και στην ουσία το συμπέρασμα είναι πως τελικά, θα λέγαμε πως το ομιχλώδες τοπίο επιβεβαιώνεται από κάθε στοιχείο και συνδυασμό.

Δύσκολο μεν, εφικτό δε, να προχωρήσουμε περισσότερο μέσα από μικρά βήματα, να μην εμπιστευτούμε εξιδανικευμένες υποσχέσεις. Να αποφύγουμε την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα από κάθε πλευρά, αφού οι Δίδυμοι είναι και το ζώδιο των ΜΜΕ και μέσω αυτών θα μπορούσαμε να εισπράξουμε λανθασμένα μηνύματα.  Ίσως ήρθε η ώρα της ενηλικίωσης, για μια πιο ώριμη επανάσταση και αλλαγή…

Λίγο αργότερα, θα αγγίξει τον μεταβλητό σταυρό της χώρας, προβληματίζοντας τον λαό για την επιθετική συμπεριφορά και τα περιθώρια που έχουμε δώσει στους άλλους, αλλά και την δυσαρέσκεια από τους κρατούντες, όπως και τις προοπτικές για ένα πιο δημιουργικό και ευχάριστο μέλλον. Θα υπάρχουν για μήνες αλλαγές διάθεσης και αβεβαιότητα, αλλά σίγουρα στο τέλος, θα προκύψει ένα πιο θετικό αποτέλεσμα, αρκεί να συγκεντρωθούμε στον στόχο της βελτίωσης, ατομικής ως πολίτες και συλλογικής ως λαός.

Το σίγουρο είναι πως πρέπει να προσέχουμε τις πολλές υποσχέσεις, αλλά και τις προσωπικές σας πολλές δεσμεύσεις και να μην διασκορπίσουμε το δυναμικό μας, αντίθετα να γίνουμε πιο ευέλικτοι και πιο ευπροσάρμοστοι στον τόπο αυτό. Να βρούμε τον εφηβικό μας ενθουσιασμό ακόμη μία φορά, και να ξεκινήσουμε από την αρχή.

 

alt

Τι θα μας φέρει λοιπόν στο γενέθλιο οίκο μας  που θα κάνει την είσοδό του στις 12.6.2012;
Ευκαιρίες και επέκταση;  Ή ενασχόληση με τα θέματα του οίκου σε πιό φιλοσοφικό επίπεδο;  Όπως και να έχει, η αισιοδοξία μας θα είναι ανεβασμένη  σε όλες μας τις ενέργειες.

 

Ανάλογα με τον οίκο που αγγίζει έχουμε:

Στον 1ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Διδύμους: θα σας χαρίσει ευχάριστη διάθεση και αισιοδοξία. Οι ενέργειές σας θα φέρνουν αποτελέσματα και θα επεκταθείτε σε τομείς της προσωπικότητάς μας. Γενικότερα θα είστε γενναιόδωροι και ευχάριστοι με τα άτομα του περιβάλλοντός σας. Η ζωντάνια θα σας πλημμυρίσει και θα έχετε την διάθεση να ταξιδέψετε σε νέα μέρη ή ακόμα και να ταξιδέψετε νοητικά. Προσοχή στη σπατάλη ενέργειας και στις εγωιστικές τάσεις.

Στον 2ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Ταύρο:  απόκτηση υλικών αγαθών και αύξηση περιουσίας  θα χαρίσει ο Δίας σε όσους περάσει σ’ αυτόν τον οίκο. Γενικότερα θα χαρίσει καλή τύχη σε σχέση με τα υλικά αγαθά. Εδώ θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις σπατάλες.

Στον 3ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Κριό:  εδώ θα χαρίσει ευχάριστες μετακινήσεις και  κοντινά ταξίδια. Θα έρθουν σε πρώτο πλάνο  επιθυμίες για νέες εμπειρίες. Για τους σπουδαστές ευχάριστα νέα και πετυχημένες σπουδές.  Γενικότερα θα χαρίσει χαρούμενες επαφές με άτομα συγγενικά και συνεργάτες.  Όσοι ασχολούνται με το γράψιμο, θα έχουν ευφάνταστες ιδέες   για τα γραπτά τους.

Στο  4ο οίκο ή για όσους είναι ή  έχουν ωροσκόπο Ιχθείς:  τα δώρα του εδώ θα είναι η αρμονία στο χώρο του σπιτιού και ένα ευχάριστο οικογενειακό κλίμα. Μπορεί επίσης να έρθει ένας απόγονος ή να καλυτερεύσουν τα οικονομικά της οικογένειάς σας.  Η  κατανόηση και συμπόνια για τα αισθήματα των άλλων ανθρώπων ιδίως των κοντινών θα είναι εμφανής και βοηθητική για τις σχέσεις σας στο οικογενειακό περιβάλλον.

Στον 5ο  οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Υδροχόο:  Θα φέρει σε όσους είναι μόνοι, ερωτικό ταίρι και γενικότερα  σε όσους έχουν μόνιμη σχέση, ευτυχισμένες στιγμές με το έτερον ήμισυ. Επίσης ευχάριστες στιγμές με τα παιδιά όσοι είναι γονείς. Νότες διασκέδασης  θα τονώσουν στην καθημερινότητά σας.  Η θετικότητα την εποχή αυτή θα είναι σε όλους τους τομείς της ζωής σας.  Προσοχή τα οικονομικά  ρίσκα  και τις τάσεις τυχοδιωκτισμού.

Στον 6ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Αιγόκερω:  εδώ θα δώσει προστασία στο χώρο της υγείας. Φυσικά θέματα υγείας δε τ’ αφήνετε να περιμένουν. Επίσης καλές εργασιακές σχέσεις και δημιουργικότητα στην εργασία.   Θα έχετε την ικανότητα να διαχειριστείτε την επικοινωνία με τους συναδέλφους σας και να την κρατήσετε σε πολύ καλά επίπεδα.

Στον 7ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Τοξότη:  στον οίκο αυτό θα φέρει τάση για συντροφικότητα.  Πετυχημένες  σχέσεις και γάμοι θα πραγματοποιηθούν. Σχέσεις δοκιμασμένες στο χρόνο θα ζήσουν χαρούμενες στιγμές. Επίσης  θα πραγματοποιηθούν συνεργασίες και θα λάβετε κέρδη από τις ήδη υπάρχουσες  συνεργασίες. Έσοδα επίσης  και φιλοσοφικά οφέλη από συζύγους για όσους είναι παντρεμένοι. Προσοχή στην εγωιστική συμπεριφορά και στις απαιτήσεις από τον σύντροφό σας.

Στον  8ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Σκορπιό :  στον οίκο αυτό θα φέρει πνευματική αναγέννηση και  αναθεωρήσεις στην προσωπική αντιμετώπιση των θεμάτων που σας απασχολούν. Τάση για  μυστήρια και  μυστικισμό  θα αναπτυχθούν. Επίσης έντονη σεξουαλικότητα  που γίνεται κυρίαρχο στοιχείο για τις προσωπικές σχέσεις. Σε όσους έχουν κληρονομικά θέματα τύχη στον τομέα αυτό όπως και σε οικονομικές υποθέσεις.

Στον 9ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Ζυγό:  όσοι έχουν διέλευση του Δία από τον οίκο αυτό, θα ενδιαφερθείτε για νέες φιλοσοφικές θεωρίες θρησκευτικά ιδεώδη, και γενικότερα θα ασχοληθείτε με την καλλιέργεια και την ενίσχυση του πνεύματος. Προσέξτε την ισορροπία μεταξύ φιλοσοφίας και πρακτικότητας.   Η κρίση σας και η ηθική σας θα παίξει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις σας. Για κάποιους τώρα η εγκατάσταση στο εξωτερικό είναι πιθανή, είτε για σπουδές είτε για επαγγελματικούς λόγους.  Κάποιοι επίσης  τώρα ασχοληθείτε με  ένα άθλημα. 


Στον 10ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Παρθένο:  εσείς στον τομέα της κοινωνικής αναγνώρισης θα διακριθείτε και θα έχετε βοήθεια από άτομα κύρους ή μεγαλύτερα σε ηλικία. Θα προωθήσετε επαγγελματικά σχέδιά σας και οι ικανότητές σας μαζί με την διορατικότητά σας θα σας ανεβάσει στα σκαλιά της επιτυχίας. Κοινωνική καταξίωση μπορεί να έχετε κάποιοι και μέσα από έναν γάμο, αν υπάρχουν τέτοιες προοπτικές.

Στον 11ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο Λέοντα: θα σας χαρίσει έντονη κοινωνική ζωή και ενασχόληση με ομάδες και συλλόγους σε όσους θα περάσει  σ’ αυτή τη θέση. Θα αποκτήσετε την ικανότητα να κατανοείτε ιδέες με την βοήθεια φίλων και συνεργατών. Επίσης θα έχετε  προστασία  και βοήθεια από τον περίγυρό σας και  ευχές σας θα γίνουν πραγματικότητα, λόγω του ότι ο 11ος οίκος είναι και οίκος ευχών.

Στον 12ο οίκο ή για όσους είναι ή έχουν ωροσκόπο  Καρκίνο : η συμπόνια προς τους συνανθρώπους σας θα είναι στην πρώτη γραμμή για εσάς, όσο η διέλευση του Δία διαρκέσει. Προσέξτε μην παίρνετε αποφάσεις κάτω από το συναισθηματικό σας πρίσμα, οι οποίες μπορεί να σας οδηγήσουν σε σπατάλη  του εαυτού σας. Ασχοληθείτε με τα θέματα των άλλων ως ένα σημείο και  όχι εις βάρος  της προσωπικής σας ζωής.  Γενικότερα θα είστε αυτοί που θα μπορείτε να βρείτε τις καλύτερες λύσεις στις δύσκολες υποθέσεις και στ’ αδιέξοδα.

Σημείωση: ο Δίας είναι πληθωρικός, αλλά και απαιτητικός. Σε κάθε σημείο του χάρτη μας, θα προκαλέσει την ανάγκη να κάνουμε πολλά, αλλά και να θεωρήσουμε πως μπορούμε να κάνουμε τα πάντα! Ας προσέχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια που περιγράφουμε και ας μην επαναπαυόμαστε! Οι λεπτομέρειες στον καθένα μας, θα φανούν με την ανάλυση στα ατομικά σημεία του ωροσκοπίου μας.

Σχόλια 

 
+2 #1 stelster 09-06-2012 17:47
χμμμ.. κι αν δεν το πολυχρειαζεστε εσεις τα ΙΙμια.. αχμμ.. πως να το πω τωρα..?! οκ.. ΠΡΟΣΕΕΕΧΤΕΕΕΕ ΤΑ ΚΙΛΑΑΑ ΣΑΑΑΣ...!!!!!!!! :lol:
..(κι ειδικα οι Ωροσκοποι..!) ;-)
Παράθεση
 
 
+1 #2 chandramani 10-06-2012 11:29
Οταν στο πέρασμά του διασχίζει 3 οίκους; τους κοιτάμε και τους 3; ή μόνο αυτόν που έχουν ακμή στους διδύμους;
Παράθεση
 
 
+1 #3 ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ 10-06-2012 15:28
Kαι τους τρεις οίκους θα κοιτάξεις. Επίσης έχει σημασία όταν γίνει ανάδρομος σε ποιόν οίκο θα είναι. Τα θέματα αυτού του οίκου θα επανεξεταστούν και θα γίνουν αναθεωρήσεις όπως και διορθώσεις. Ελπίζω να σε βοήθησα. Αν θέλεις σε κάτι άλλο ακόμα να σε βοηθήσω, ξαναγράψε μου ή πάρε με στο κινητό μου. Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου.
Παράθεση
 
 
#4 chandramani 11-06-2012 23:04
:-)
Παράθεση
 
 
#5 chandramani 11-06-2012 23:04
:-)
Παράθεση
 
 
#6 Λίλιαν Σίμου 13-06-2012 16:15
Έλσα,

μακάρι και θα κάνουμε πάρτυ:):):)

σε φιλώ

:lol:
Παράθεση
 
 
+1 #7 keti 13-06-2012 19:00
POLU KALO ARTHRO.OTAN THA PAEI ANADROMOS PWS VRISKW TON OIKO??PX AN EINAI STON 11 ORTHODROMOS SIMENEI OTI METRAW ENA OIKO PISO???DILADH PAEI STON 10 EUXARISTW KETI :o
Παράθεση
 
 
+1 #8 stelster 14-06-2012 17:25
..κοιτας τον αστρολογικο σου χαρτη σου keti ή τους πινακες που δηλωνουν τις Ακμες των Οικων σου...! ..που εχεις Ακμη 11ου Οικου...?!?
..αν θυμαμαι καλα, η αναδρομη κινηση του θα ξεκινησει στη 16η μοιρα, επιστρεφοντας ως την 6η, για να ορθοδρομησει ξανα (τελη Γεναρη '13) και να φουλαρει για τον Καρκινο...!!!
..αν λοιπον η Ακμη του 11ου σου ειναι πριν την 6η μοιρα των Διδυμων, δεν προκειται να ξαναμπει στον 10ο σου...! τις καλησπερες μου.....
Παράθεση
 
 
#9 Λίλιαν Σίμου 14-06-2012 18:08
αγαπητή Καίτη

Σας εξήγησε ο φίλος stelster και τον ευχαριστούμε

Αν δεν γνωρίζετε καλά πού είναι οι οίκοι σας, μπορείτε να δείτε στα υπολογιστικά μας προγράμματα τον χάρτη σας ή να μας δώσετε τα στοιχεια γέννησης και να σας ενημερώσουμε

με εκτίμηση

Λίλιαν Σίμου
Παράθεση
 
 
#10 Λίλιαν Σίμου 26-06-2012 00:49
Αγαπητέ Νίκο88

Στις γενικές γραμμές, είναι αυτό που λέει για κάθε ζώδιο, η κα Φατούρου. Δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε για μετά την 6η των Διδύμων, Δηλαδή δεν κατανοώ πλήρως την απορία σας.

με εκτίμηση

Λίλιαν Σίμου
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση