Διαφήμιση

Regulus, το υπέρλαμπρο άστρο στην αστρολογία

 

 

Από την Λίλιαν Σίμου

 

 

Ο Regulus είναι ένας σταθερός αστέρας, ένα τριπλό φωτεινό λευκό ως γαλαζωπό άστρο, στον αστερισμό του Λέοντα. Γνωστός από την αρχαία Περσική μοναρχία (3.000 π.Χ.) σαν ένα από τα τέσσερα άστρα, φαινόταν σαν παρατηρητής του βορρά και σημείωνε το θερινό ηλιοστάσιο. Θεωρήθηκε σαν ένας από τους τέσσερις φύλακες των ουρανών, αυτός που τακτοποιούσε όλα τα θέματα των ουρανών.

Regulus στα λατινικά σημαίνει ο «μικρός βασιλιάς» ενώ στα ελληνικά ονομάζεται «βασιλίσκος». Στα αραβικά ονομάζεται Qalb Al Asad, και σημαίνει «η καρδιά του Λέοντα». Στην κινέζικη αστρολογία, ο Κίτρινος Βασιλιάς τον είχε συμπεριλάβει, σαν το 14ο άστρο. Στην Ινδική αστρολογία ήταν σε αντιστοιχία με τον Nakshatra Magha.

Παρατηρούμε πως όλοι οι λαοί τον θεώρησαν σημαντικό στις μελέτες τους.

 

Πρόκειται για το 21ο πιο λαμπρό άστρο του ουρανού μας. Είναι πιο κοντά στην εμβέλεια του Ήλιου στις 23 Αυγούστου. Βρίσκεται 77,5 έτη φωτός μακριά από τη Γη. Τακτικά λόγω της κίνησής της τον αποκρύπτει   η Σελήνη, ενώ η Αφροδίτη τον απέκρυψε στις 9/7/59 και θα ξανασυμβεί αυτό στις 1/10/2044.

 

Στην σημερινή εποχή είναι στην 29η μοίρα του Λέοντα. Αν και αναιρετική αυτή η μοίρα, θεωρείται πάντα ευοίωνη εξ αιτίας του Regulus, για τον λόγο αυτό κάθε αστρολογικό σώμα ή ακμή οίκου στον χάρτη μας, είναι προστατευμένη, λαμπερή από τον σταθερό βασιλικό αστέρα. Αν και τα άστρα αυτά έχουν ανοχή λιγότερο της μίας μοίρας, στον Regulus η εμβέλεια φθάνει και τις 4-5 μοίρες πριν και μετά. Το καλύτερο είναι όμως να έχουμε ένα σώμα σε σύνοδο ακριβείας με τον αστέρα.

 

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο είναι της φύσης του Άρη και του Δία, άλλοι συγγραφείς θεωρούν πως είναι της φύσης μόνο του Άρη. Ο Alvidas τον παρομοιάζει με τον Ήλιο σε καλή όψη με τον Ουρανό.

Αν και παλιοί αστρολόγοι έχουν προσδώσει και αρνητικές ιδιότητες στον αστέρα αυτό (καταστροφή, αποτυχίες, βία) λόγω της φύσης του Άρη, σήμερα επικρατεί η άποψη της θετικής επιρροής στον χάρτη μας.

Προσφέρει λάμψη, προστασία, γενναιοδωρία, προστασία, ισχύ, επιθυμία για διοίκηση, υψηλό και ανεξάρτητο πνεύμα.

 

Μέσα στον γενέθλιο χάρτη αν ο Regulus σχηματίζει σύνοδο με:

 

Τον Ωροσκόπο:

Φέρνει τιμές και πλούτο, δύναμη, διακρίσεις. Κατά τον Bonatus αν είναι βραδινή η γέννηση, τότε η τύχη είναι σημαντική, αλλά δεν θα είναι συχνή. Υποστηρίζει πως προς το τέλος της ζωής του ατόμου, σκιάζονται όσα έχει.

 

Στο Μεσουράνημα:

Τιμές, επιλογές, καλή τύχη, υψηλή θέση μέσα σε κυβερνητικά σχήματα και στρατιωτική επιτυχία. Αν μάλιστα είναι με τον Ήλιο, τη Σελήνη ή τον Δία, η τύχη θα είναι άπλετη.

 

Με τον Ήλιο:

Δύναμη, εξουσία, μεγάλη επίδραση από  φίλους, τιμές και πλούτος, προσοχή όμως στο εφήμερο των κερδών αν η χρήση της τύχης είναι κακή.

 

Με τη Σελήνη:

Απόκρυφα ενδιαφέροντα, ισχυροί φίλοι, κίνδυνος από εχθρούς και λανθασμένη επιλογή φίλων, κέρδη από κερδοσκοπία, δημόσια καταξίωση, πλούτος. Μπορεί να αναδείξει γυναίκες με ιδιαίτερα πνευματικά προσόντα και ανεξάρτητη φύση.

 

Με τον Ερμή:

Τιμή, δημοτικότητα και γενναιοδωρία που γίνεται όμως αντικείμενο εκμετάλλευσης από αντιπάλους.

 

Με την Αφροδίτη:

Φωτεινές σχέσεις αγάπης, απρόσμενη ευτυχία, αλλά ίσως κάποια προβλήματα ερωτικής φύσης.

 

Με τον Άρη:

Ισχυρός χαρακτήρας, κοινωνική άνοδος και καλή στρατιωτική δράση ή ικανότητα.

 

Με τον Δία:

Επιτυχίες και γενναιοδωρία, όπως και επιτυχία στην εκκλησία,.

 

Με τον Κρόνο:

Ακρίβεια, φιλία με άτομα διακεκριμένα, κέρδη μέσω κερδοσκοπίας, εταιρείες και υψηλή θέση, υπερηφάνεια για την πατρίδα και την οικογένεια, καλή υγεία και προς το τέλος της ζωής, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα καρδιάς.

Αν είναι γωνιακός και ανατέλλει ή μεσουρανεί, φέρνει δημόσιες τιμές και εμπιστοσύνη.

 

Με τον Ουρανό:

Ενεργητικότητα, φιλοδοξία, επιτυχία, κέρδη,. Προσοχή στο τέλος της ζωής, γιατί φέρνει τάση απομόνωσης και ξαφνικό τρόπο θανάτου. Μπορεί κάποιοι φίλοι να αλλάξουν ξαφνικά συμπεριφορά.

 

Με τον Ποσειδώνα:

Εξέχων αρχηγός, νομικός σύμβουλος, διπλωμάτης, έλεγχος πάνω σε άλλους, λίγοι εχθροί,  ήρεμο τέλος ζωής.

 

Με τον Πλούτωνα:

Δεν βρήκα στοιχεία καταγεγραμμένα γιατί τα βιβλία είναι παλιά. Ωστόσο πιστεύω πως θα δώσει διακρίσεις με έντονη επιρροή, για τον λόγο αυτό χρειάζεται προσοχή στην χρήση αυτής της ιδιαίτερης δυναμικής και μαγνητισμού.

Σχόλια 

 
#1 ολυ 01-08-2011 17:55
Κα Λίλιαν καλησπέρα.
Θα μπορούσατε να μου πείτε πού έχω το άστρο αυτό?κάνει κάποια από τις παραπάνω συνόδους?
Έχω γεννηθεί 28-02-1973 και ώρα 13:45 στην Θεσσαλονίκη.
Ευχαριστώ πολύ
Εκ των προτέρων.
Παράθεση
 
 
#2 Λίλιαν Σίμου 09-11-2011 09:25
Αγαπητή φίλη

Λυπάμαι που τώρα βλέπω την ερώτησή σας. Δεν κάνει σύνοδο με κάποιο πλανήτη σας, τον έχετε όμως στον 5ο οίκο, της αγάπης και της δημιουργίας, πιστεύω αυτό είναι πολύ θετικό για σας

με εκτίμηση

Λίλιαν Σίμου
Παράθεση
 
 
+1 #3 stayroyla 09-11-2011 11:49
καλημερα λιλιαν!
που βρισκεται αυτος ο πλανητης στο δικο μου χαρτη?
23-07-1972 09.50 π.μ αθηνα
ευχαριστω
Παράθεση
 
 
+1 #4 Λίλιαν Σίμου 09-11-2011 13:58
Αγαπητή Σταυρούλα

Είναι στον 12ο οίκο και σχηματίζει θετική όψη με τη Σελήνη σας, οπότε μας πληροφορεί για μία λαμπερή εσωτερική ποιότητα, που θα ήταν καλό να ανακαλύψετε, μέσα από αναζήτηση φιλοσοφική ή μέσα από την γονιμότητα της θηλυκής σας πλευράς.

με εκτίμηση

Λίλιαν Σίμου
Παράθεση
 
 
#5 stayroyla 09-11-2011 18:23
σε ευχαριστω πολυ!!!
Παράθεση
 
 
#6 ολυ 10-11-2011 17:25
ευχαριστώ πολύ
Παράθεση
 
 
+1 #7 Λίλιαν Σίμου 16-11-2011 22:42
Γεια σας αγαπητές φίλες

Σας δίνω τις απαντήσεις:

Nik Nikaki : Οι σταθεροί αστέρες λειτουργούν ως σύνοδος κυρίως. Λίγο ως αντίθεση και ελάχιστα τις άλλες όψεις. Δεν είναι άσχημο που είναι ακριβείας, αλλά βασικά να θυμάστε πως ενισχύουν την ζωδιακή μοίρα!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΞΟΤΗΣ: Είναι στον δωδέκατο οίκο σας και αυτό σημαίνει πως σας φωτίζει είτε τις υποσυνείδητες ανάγκες και γνώσεις, ή την ανάγκη για εσωτερική αναζήτηση.

ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ : Ο Ρέγκουλους είναι στον 5ο ηλιακό σας οίκο (γιατί δεν έχω ώρα γέννησης) και αυτό σημαίνει πως φωτίζει την δημιουργικότητά σας. Σε τετράγωνο προς τον Ποσειδώνα σας, δίνει έμπνευση και φωτίζει καλλιτεχνικές ιδιότητες, που όμως αφορούν περισσότερο βαθύτερες ανάγκες έκφρασης.

καλή σας συνέχεια
με εκτίμηση

Λίλιαν Σίμου
Παράθεση
 
 
#8 παναγιωτα1978 03-02-2012 00:26
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΛΙΓΟ ΚΑΘΗΣΤΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΠΕΣΤΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΙΟ ΟΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΓΥΝ ΡΑΝ 23-2-78 Κ .ΩΡΑ 20,45 ΑΘΗ ΑΓΟ ΔΗΜ 23-12-68 Κ .ΩΡΑ 12.10 ΑΘΗ ΑΓΟ ΘΑΝ 31-12-70 Κ ΩΡΑ 10.45 ΑΘΗ ΣΤΑ 20-10-76 Κ ΩΡΑ 13.15 ΑΘΗ ΒΑΣ 30-5-72 ΙΩΑ ΩΡΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΡΕΓΚΟΥΛΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΩ
Παράθεση
 
 
#9 Λίλιαν Σίμου 31-03-2012 18:45
Αγαπητή φιλη Φανή

Ο Ρέγκουλους είναι σταθερά στο ίδιο σημείο, δηλαδή στο τέλος του Λέοντα. Είναι στον τρίτο σας οίκο, δίχως όψη με πλανήτες σας

να είστε καλά

Λίλιαν Σίμου
Παράθεση
 
 
#10 Λίλιαν Σίμου 22-08-2012 23:20
Αγαπητέ Μάριε

θα έλεγα πως πρέπει να αλλάξετε το ψευδώνυμό σας, γιατί με τον Ρέγκουλους ή βασιλίσκο πάνω στον Πλούτωνά σας, θα είστε από τα άτομα που δημιουργούν την τύχη τους με την δύναμη της αποφασιστικότητ ας και ειδικά με την εσωτερική αναζήτηση

σας εύχομαι τα καλύτερα, έχετε την δύναμη, με θετική μόνο σκέψη και φωτεινές μελέτες να κάνετε τις αλλαγές που ονειρεύεστε στη ζωή σας

Καλό σας βράδυ
με εκτίμηση

Λίλιαν Σίμου
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση