Διαφήμιση

Ζώδια και Επαγγέλματα

Η επιλογή που καθορίζει την ευημερία μας

Από την Λένα Αφσαρίδη

Η επιλογή του επαγγέλματος σε ένα γενέθλιο χάρτη προκύπτει από μία σειρά βασικών στοιχείων έρευνας, όπως οι οίκοι 2ος (το εισόδημά μας), 6ος (η εργασία) και 10ος (η καριέρα), αλλά και από τη μελέτη της προσωπικότητάς μας και ιδιαίτερων ταλέντων, κλίσεων στον χάρτη. Ανάλογα με το πού βρίσκονται οι επαγγελματικοί μας δείκτες, μπορούμε να επιλέξουμε ένα από τα πιο συμβατά επαγγέλματα και να αισθανθούμε καλύτερα μέσα από την επιλογή μας αυτή.

Η μελέτη αυτή προϋποθέτει μία πολύωρη εργασία από μέρους του αστρολόγου, ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι επαγγέλματα προκύπτουν από τα σημεία του ζωδιακού.

Κριός

Το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, το χαρακτηρίζει η δραστηριότητα, ο ενθουσιασμός, η ενέργεια και το ενδιαφέρον να πετύχει σε επαγγελματικό επίπεδο. Η ανάγκη να είναι πρώτος, τον φέρνει συχνά σε θέση αρχηγού, όπως και σε επαγγέλματα που έχουν δύναμη και κύρος, π.χ. αξιωματικός, αρχηγός τμήματος. Επίσης του ταιριάζουν επαγγέλματα που σχετίζονται με το σίδηρο (κατασκευαστές αντικειμένων σιδήρου, μηχανών, εργαλείων, ή σε θέση υπεύθυνου σιδηρουργείου). Λόγω του ότι αντιπροσωπεύει το κεφάλι και το πρόσωπο, του ταιριάζει το επάγγελμα του νευροχειρούργου, του ειδικού στις γνάθους, καθώς επίσης και του οπτικού, καθώς και του κομμωτή. Η μαχητικότητα και ο ανταγωνισμός του ταιριάζουν, και είναι πιθανό να ενδιαφερθεί για τον αθλητισμό που περιέχει έντονη δραστηριότητα, ή τις πολεμικές τέχνες (τζούντο, καράτε κ.α.).Μπορεί να τον δούμε υπεύθυνο θωράκισης ( τανκς) ή οδηγό αυτοκινήτων ράλι ή ποδηλάτη.

ΤΑΥΡΟΣ

Σαν ζώδιο της γης τον χαρακτηρίζει η εργατικότητα, ο ρεαλισμός, η σταθερότητα και αισθάνεται ασφαλής μέσα από ότι κατέχει, είτε αυτό είναι υλικό, είτε συναισθηματικό. Σαν ζώδιο που σχετίζεται με τα οικονομικά, τον αντιπροσωπεύουν επαγγέλματα γύρω από το τραπεζικό ή χρηματιστηριακό χώρο, και μπορεί να εργαστεί ως σύμβουλος τοποθέτησης χρημάτων ή λογιστής. Στο σώμα κυβερνά το λαιμό, τη φωνή, το σβέρκο, τους αδένες, έτσι επαγγέλματα όπως αυτό του ωτορινολαρυγγολόγου ή του ενδοκρινολόγου, του ταιριάζουν. Επίσης λόγω καλής φωνής, μπορεί να εργαστείς ως τραγουδιστής ή ομιλητής. Με πλανήτη την Αφροδίτη που του προσφέρει μία αισθησιακή φύση και αγάπη για τις τέχνες, τις γεύσεις και τα αρώματα, μπορεί να γίνει έμπορος αρωμάτων, ζωγράφος ή καλλιτέχνης, να ασχοληθεί με τα φυτά (καλλιέργεια, γεωπονική, ανθοκομία) ή τα γλυκά (ζαχαροπλαστική).

ΔΙΔΥΜΟΙ

Σαν ζώδιο της επικοινωνίας, του ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν σχέση με τη γνώση, την μάθηση, την σκέψη, την κίνηση, το χαρτί και τα βιβλία, απ’ όπου και τα ακόλουθα επαγγέλματα: δάσκαλος, τυπογράφος,βιβλιοπώλης, συγγραφέας, πράκτορας τηλεπικοινωνιών και δημοσιογραφίας, οδηγός Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και εργασίες γραφείου που απαιτούν ταχύτητα (π.χ. δακτυλογράφηση). Καθώς στο σώμα αντιπροσωπεύει τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα: γιατρός ειδικός στους πνεύμονες ή νευρολόγος.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ζώδιο του συναισθήματος και της τρυφερότητας, λάτρης της παράδοσης, της οικογένειας και των εθίμων. Στον επαγγελματικό τομέα σχετίζεται με την διατροφή, απ’ όπου και τα επαγγέλματα: του εστιάτορα, του μάγειρα, του ξενοδόχο, του σερβιτόρου και ό,τι έχει σχέση με αντίκες και οικιακά είδη. Από τα μέρη του σώματος, κυβερνά το στομάχι, τους μαστούς και την μήτρα, απ’ όπου και τα ακόλουθα επαγγέλματα: γυναικολόγος, μαία. Σαν ζώδιο του νερού αντιπροσωπεύει και τους ιχθυοτρόφους και τους εκπαιδευτές κολύμβησης. Καθώς ο Καρκίνος συνδέεται με τον 4ο οίκο στην Πολιτική αστρολογία, το ζώδιο αυτό μπορεί να μας δώσει την κλίση του μετεωρολόγου.

ΛΕΩΝ

Με πλανήτη τον Ήλιο που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα του ανθρώπου είναι ζώδιο με έντονη την φλόγα και την ζωντάνια για δημιουργικότητα, αναζητώντας την αναγνώριση και τη προβολή. Αντιπροσωπεύει επίσης τα παιδιά και την παιδεία, απ’ όπου και τα επαγγέλματα: καθηγητής, γενικός διευθυντής σχολείου, καθώς και επαγγέλματα σχετικά με την προβολή μέσω της τέχνης: όπως το θέατρο και το μιούζικαλ. Ο Λέων σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια, άρα μπορεί να δώσει το επάγγελμα του υπεύθυνου στο καζίνο, ή σε ένα γραφείο στοιχημάτων. Επειδή στο σώμα αντιπροσωπεύει την καρδιά και την πλάτη, ειδικότητες όπως: καρδιολόγοι, ειδικός στην σπονδυλική στήλη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ζώδιο της λογικής και της ανάλυσης, ασχολείται με πρακτικά θέματα και εργάζεται σκληρά για να υπηρετήσει τους άλλους. Αγαπά την τάξη και την υγιεινή, απ’ όπου επαγγέλματα που έχουν σχέση με προϊόντα υγιεινής ή βιολογικά προϊόντα και σύμβουλοι διατροφής (ιατρικές δίαιτες). Στο σώμα κυβερνά τα έντερα και έχει ενδιαφέρον γενικά για την ιατρική, απ’ όπου προκύπτουν τα επαγγέλματα όπως: γιατρός, νοσοκόμα, – γιατροί με εξειδίκευση στο εντερικό σύστημα. Σαν ζώδιο της ανάλυσης του ταιριάζει ότι έχει σχέση με τα μαθηματικά, τη γεωμετρία, την λογιστική και γενικά τους αριθμούς.

ΖΥΓΟΣ

Ζώδιο της ισορροπίας, του συναισθήματος, των συμβολαίων, του γάμου και της τέχνης (μαζί με τον Ταύρο – Αφροδίτη), απ’ όπου και τα εξής επαγγέλματα: χορευτής, δικαστής, δικηγόρος, αντιπρόσωπος σε διεθνείς οργανισμούς, διπλωμάτης. Του ταιριάζουν επίσης επαγγέλματα που έχουν σχέση με το γάμο (π.χ. γραφεία συνοικεσίων), καθώς και την ζωγραφική, την αρχιτεκτονική ή την διακόσμηση. Στο σώμα αντιπροσωπεύει τα νεφρά, απ’ όπου γιατροί ειδικοί στα νεφρά και ουρολόγοι.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ζώδιο με πείσμα και επιμονή, αντιπροσωπεύει την σεξουαλικότητα, τα βιώματα και το θάνατο, απ’ όπου μπορούν να προκύψουν τα επαγγέλματα όπως: ειδικός γραφείου τελετών, κυτταρολόγος , ψυχαναλυτής (και ότι έχει σχέση με το ψυχισμό του ανθρώπου), σεξολόγος και ειδικός γιατρός των γεννητικών οργάνων και του σπέρματος (σαν ζώδιο των γεννητικών οργάνων). Αλλά επειδή αντιπροσωπεύει και τον πνευματισμό, επαγγέλματα που συνδέονται με την έρευνα της μεταφυσικής και του αποκρυφισμού, αλλά και την αστρολογίας (κυρίως σε ερευνητικό επίπεδο). Υπάρχει η κλίση για ανακάλυψη και έρευνα, επομένως μπορεί να δώσει τον ντέντεκτιβ και τον μυστικό αστυνομικό. Λόγω της σχέσης με την διαχείριση των οικονομικών (τοποθετήσεις κεφαλαίων, ασφάλειες, διαθήκες, χρηματομεσιτικά, επενδυτικά προγράμματα), μπορεί να δώσει ικανότητα για να γίνει κάποιος συμβολαιογράφος, επενδυτής, χρηματομεσίτης..

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ζώδιο της φιλοσοφίας, της ανώτερης γνώσης και των σπουδών, απ’ όπου προκύπτουν επαγγέλματα όπως, καθηγητές πανεπιστημίου, φιλόσοφοι, πνευματικοί δάσκαλοι. Λόγω του ότι αντιπροσωπεύει το εξωτερικό και τους ξένους γενικά, μπορεί να δίνει την ευχέρεια να γίνει κάποιος πρέσβης, καθηγητής ξένης γλώσσας, ξένος αντιπρόσωπος, εισαγωγέας-εξαγωγέας. Λάτρης της περιπέτειας και των αθλητικών δραστηριοτήτων , αλλά και της διασκέδασης μπορεί να διαπρέψει στην ιππασία, τη ξιφομαχίες, στα αθλήματα που απαιτούν ανοιχτούς χώρους και ελευθερίας κίνησης. Στην ιατρική ταιριάζουν ειδικότητες σχετικές με το συκώτι, το πάγκρεας και τη χολή.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Σαν ζώδιο της φιλοδοξίας και με ανάγκη για κοινωνική άνοδο, αντιπροσωπεύει άτομα που επαγγελματικά κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις στο δημόσιο ή σε κρατικές υπηρεσίες, καθώς και επαγγέλματα με κύρος. Λόγω της ικανότητας για να κατασκευάζει, θα μπορούσε να αναδείξει τον πολιτικό μηχανικό ή τον εργολάβο μεγάλων και δημόσιων έργων. Με κυβερνήτη τον Κρόνο (χρόνος) ταιριάζει ό,τι έχει σχέση με ρολόγια. Στην υγεία αντιπροσωπεύει τα κόκαλα, το δέρμα και παθήσεις όπως αρθρίτιδα, επομένως δίνει το επάγγελμα του δερματολόγου, του ρευματολόγου ή του ειδικού οστεοπόρωσης. Θα μπορούσε να αναδείξει τον μοναχό.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ζώδιο της πρωτοπορίας και της αλλαγής. Αντιπροσωπεύει αυτούς που ασχολούνται με την τεχνολογία (προγραμματιστές και ό,τι έχει σχέση με ηλεκτρονικούς υπολογιστές), τους εφευρέτες. Λόγω του κυβερνήτη του Ουρανού, μπορεί να αναδείξει και τους αστρολόγους. Επειδή σχετίζεται με το ρεύμα, επαγγέλματα γύρω από τον ηλεκτρισμό, την τηλεφωνία και την τηλεόραση του ταιριάζουν. Ό,τι αντιπροσωπεύει την πρωτοπορία και τις ομάδες (π.χ. ανθρωπιστικοί οργανισμοί – οργανώσεις) είναι κάτω από την επίδραση του Ουρανού. Η αεροπορία και τα σχετικά με αυτήν επαγγέλματα είναι μία ακόμη επιλογή.

ΙΧΘΕΙΣ

Ζώδιο της ευαισθησίας, της έμπνευσης και της προσφοράς. Αντιπροσωπεύει όλους τους καλλιτέχνες ( τραγουδιστές, μουσικοί, ποιητές κ.α.) και σε ζητήματα σχετικά με την υγεία, νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό για νοσοκομεία, ψυχιατρεία και θεραπευτικά ιδρύματα, τον ειδικό φροντιστή ιδρυμάτων, αλλά και χώρων εγκλεισμού, όπως τα ορφανοτροφεία και οι φυλακές. Του ταιριάζουν επαγγέλματα της νύχτας, όπως νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, χώροι για ποτό και μουσική. Επαγγέλματα σχετικά με τη θάλασσα (αλιείς, ναυτικοί) θα ήταν μία ακόμη επιλογή. Επίσης, θα αναδείξει τα άτομα που ασχολούνται με μεταφυσική, με διαισθητικές ικανότητες (πχ μέντιουμς). Οι Ιχθείς κυβερνούν τα πέλματα και θα ήταν συμβατοί με την κατασκευή και το εμπόριο υποδημάτων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση