Διαφήμιση

Χαλδαίοι και τα πρώτα βήματα στη μελέτη του ουρανού

Από τον Ηλία Λεκοδημήτρη


Στο αρχαίο βασίλειο της Βαβυλώνας εκεί που οι πρώτοι Χαλδαίοι Ιερείς μελετούσαν τις κινήσεις των πλανητών, από τους 250 μέτρα ύψους πύργους παρατηρήσεων μέρα-νύχτα και χωρίς διακοπή, εκεί ήταν η πρώτη Επιστήμη του Ουρανού.... Η Αστρολογία!

 

 


Οι Χαλδαίοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν το ζωδιακό σύστημα που ακόμα και τώρα χρησιμοποιούν οι Αστρονόμοι. Ανακάλυψαν την μεγαλύτερη διανοητική και μαθηματική εφεύρεση που υπάρχει μέχρι σήμερα.. τον Κύκλο. Διαίρεσαν τον Ουρανό σε τρεις μεγάλες λωρίδες και τις ονόμασαν "Ουράνια Μονοπάτια".

Στην μέση ήταν το μονοπάτι του Ανου.. πλαισιωμένο από τα μονοπάτια του Ενλίλ και Έα.

Οι Ιερείς παρατηρούσαν τον Ουρανό και συνειδητοποίησαν ότι ο Ήλιος και η Σελήνη προχωρούσαν κατά μήκος στο μονοπάτι του Ανου δια τούτου έδωσαν ξεχωριστή σημασία στη λωρίδα αυτή όπου τα δυο ουράνια σώματα, καθώς επίσης και οι αστερισμοί, κινιόντουσαν .

 

 

 

Το μονοπάτι του Ανου δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που οι αστρονόμοι χρησιμοποιούν σήμερα.. δίνοντας του 16 μοίρες πλάτος όπου μέσα σε αυτό κινούνται ο Ήλιος ,η Σελήνη και οι υπόλοιποι πλάνητες..

Η ζωδιακή ζώνη των Αστερισμών ήταν γνωστή στους Χαλδαίους 700 χρόνια προ Χριστού και είχαν κατανοήσει όλα περί ζωτικών γονιμοτήτων, τους Ετήσιους κύκλους και τους Ουρανίους κύκλους. Ο θερισμός ακολουθούμενος από τις εποχές και οι εποχές από την κίνηση του Ήλιου. Οι Χαλδαίοι επιστράτευσαν μια ολόκληρη τεχνική για να προλέγουν το μέλλον και είχαν υιοθετήσει αποκρυφισμό και μεταφυσικές γνώσεις... Ασχολήθηκαν με την ανάλυση ονείρων, ζώων εξετάζοντας το ήπαρ, η σωματικά συμπτώματα.

 

 

Σε ένα πήλινο πίνακα π.χ ήταν καταχωρημένη η εξής πληροφορία: "Όταν βουίζει το δεξί αυτί του ανθρώπου είναι σημάδι ότι κάποια μαγεία του έχουν κάνει."!!!

Η αστρολογία ήταν όμως η πιο βασική τους επιστήμη και η αιτία είναι ότι οι προβλέψεις τους είχαν να κάνουν με τον Ηγέτη και την Χώρα τους.. Οι κινήσεις των ουράνιων σωμάτων και οι συμβολισμοί τους ήταν πραγματικά η μεγαλύτερη ανακάλυψη των Χαλδαίων.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση